Henrik Denta
Guld & Bedrag - foredrag med Henrk Denta

Guld og bedrag – da Nationalbanken og den danske regering snød nazisterne

I kælderen under Nationalbanken lå der i 1938 over 20 tons guld. Og på direktionsgangen var der stigende bekymring for, at Hitlers fremmarch i Europa også ville gå ud over Danmark. Hvis nazisterne besatte Danmark ville de med sikkerhed stjæle de mange tons guld i Nationalbankens kælder som en af deres første handlinger.
Det er historien om, hvordan Nationalbankens øverste direktør og den danske regering med statsminister Thorvald Stauning i spidsen lagde hemmelige planer, der sendte guldet i sikkerhed i udlandet. Selv om det var forbudt at føre guld ud af Danmark. Og det er historien om, hvordan guldet på bedste Olsen-bande maner blev ført ud med lastbil og damplokomotiv midt om natten.
Historien har aldrig været fortalt før. Først da journalist Henrik Denta fik aktindsigt i korrespondancerne mellem nationalbankerne i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England og USA begynder historien at dukke op i sin helhed. De få implicerede personer, der har haft kendskab til hele historien, har aldrig pralet af deres bedrifter sidenhen.

Torsdag den 28. september kl. 19.30 gæster Henrik Denta Midtpunktet på Thyholm og fortæller den spændende og overraskende historie.
Billetter kan købes i Midtpunktet eller bestilles ved linda@venoe.dk
Foredraget arrangeret af Struer-Egnens Folkeuniversitet, Midtpunktet og Egnshistorisk Forening Thyholm og Jegindø.

KONTAKT INFORMATION
Midtpunktet Thyholm
Rughavevej 5
7790 Thyholm
Tlf. 9684 8630
midtpunktet@struer.dk
Centerleder
Kristian Hedegaard
kristianh@struer.dk
26 71 51 05